Malzemeler:
*Hamur için:
• 2 adet yumurta
• 3 s.b. süt
• 1 kabartma tozu
• 1 t.k. seker
• 1 t.k. tuz
• Alabildigi kadar un
*İçi için:
• 200 gr dana kiyma
• 2 adet sogan
• 6 adet sivri biber
• 2 adet domates
• 1 t.k. pul biber
• 2 ç.k. karabiber
• 2 ç.k. tuz
Hazirlanisi:
1) Iç harci için kiymayi, rendelenmis soganlari, kiyilmis sivri biberleri, rendelenmis domatesleri, pul biberi, karabiberi ve tuzu bir kaba koyup iyice karistirin
2) Baska bir kabin içinde hamuru yapmaya baslayin. İlk önce yumurtalari, sütü, kabartma tozunu, sekeri ve tuzu koyup karistirin
3) Daha sonra içine yavas yavas un eklemeye baslayin. Hamurun kulak memesi kivaminda olmasi gerekiyor!
4) Hazirlamis oldugunuz hamurdan bezeler kopararak hamuru bölün
5) Bezeleri fincan tabagi büyüklügünde açin ve içine harcindan koyup ikiye katlayin. Kenarlarini bir çatal yardimiyla bastirarak kapatin
6) Bolca yag koydugunuz bir tavada hamurlari kizartin
Afiyet olsun :)
* Tarifini bizimle paylasan annemize çok tesekkür ediyoruz! *
25 Şubat 2017 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder