1 Şubat 2017 Çarşamba

TURSU DOLGULU SOGAN KEBABI

Malzemeler:
- 10 adet orta boy sogan

*Iç harci için:
- 1 s.b. pirinç
- 1 küçük kase ince kiyilmis lahana tursusu
- 1 adet rendelenmis sogan
- 150 gr dana kiyma
- 1 t.k. domates salçasi
- 1 t.k. biber salçasi
- 1/2 ç.b. ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber

*Pisirmek için:
- 1 y.k. tuzlu sebze çesnisi
- 1 y.k. domates salçasi
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- Sicak su

Hazirlanisi:
1) Iç harci için bütün malzemeleri bir kabin içine alip karistirin
2) Soganlari ortadan bölüp yaprak yaprak ayirin ve her yapragin diger esinin yanina dizin
3) Harçtan soganin yapraginin büyüklügüne göre köfteler yapip diger yaprakla örtün ve tencereye dizin
4) Üzerine pismesi için hazirlamis oldugunuz sosu döküp kisik ateste pismeye birakin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder