10 Şubat 2017 Cuma

SOGANLI BOSNAK MANTISI

Malzemeler:
*Hamuru için:
- 1 t.k. instant maya
- 1 t.k. toz seker
- 500 gr un
- 1 t.k. tuz
- Alabildigi kadar ilik su

*Iç harci için:
- 6 adet sogan
- 1/2 ç.b. ayçiçek yagi
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1 t.k. aci pul biber
- 1 t.k. tuz

*Pismeden üzeri için: ayçiçek yagi

*Pistikten sonra üzeri için:
- 1 y.k. margarin
- 1 s.b. su

Hazirlanisi:
1) Soganlari yemeklik dograyip yagda pembelesene kadar soteleyin. Üzerine baharatlarini ilave edip birkaç kez karistirdiktan sonra altini kapatip sogumasi için bir kenara alin
2) Hamur malzemelerini bir kaba alin ve kulak memesi kivaminda bir hamur elde edin
3) Hamuru yaklasik 20 dakika oda isisinda mayalandirin ve daha sonra 7 esit bezeye bölün
4) Bezeleri yufka seklinde açip ortada ikiye bölün. Yufkalara biraz sivi yag gezdirdikten sonra uç kismina iç harcindan serpip sarin ve yaklasik 2-3 cm kalinliginda kesip tepsiye dizin
5) Oda sicakliginda 1 saat kadar mayalandirdiktan sonra üzerine bir miktar ayçiçek yagi gezdirip önceden isitilmis 200 derecelik firina verin ve pisirin
6) Börek pistikten sonra üzerine kaynatilmis margarinli su serpin ve ilik veya soguk servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder