28 Şubat 2017 Salı

MAYDANOZLU PATATES YEMEGI

Malzemeler:
- 3 y.k. sivi yag
- 1 adet büyük boy sogan
- 5-6 adet büyük boy patates
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1 y.k. tuzlu sebze çesnisi
- 1 tutam taze maydanoz
- 2 dis sarimsak
- Karabiber
- Sicak su veya tavuk suyu

Hazirlanisi:
1) Ince dogranmis sogani ve sarimsaklari yagda kavurun
2) Salçayi ve baharatlari ekleyip kavurma islemine devam edin
3) Küp küp dogranmis patatesleri ve kiyilmis taze maydanozu katip 2 dakika kadar daha kavurun ve suyunu ilave edip pismeye birakin
4) Pisen yemegin altin kapatin ve yaklasik yarim saat dinlendirdikten sonra servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder