Malzemeler:
- 500 gr karisik sebze (küp seklinde dogranmis kabak, havuç, bezelye, kereviz sapi, karnabahar,...)
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 150 gr dana kiyma
- 2 s.b. tavuk suyu
- 4 s.b. su
- Tuz, karabiber
*Baglamak için:
- 1 s.b. yogurt
- 1,5 y.k. un
- 1 adet yumurta sarisi
*Üzeri için: ayçiçek yagi + kuru nane
Hazirlanisi:
1) Sebzeleri yagda kavurup üzerine tavuk suyunu ve sicak suyu ekleyin
2) Kiymaya karabiber ve tuz ekleyip yogurun ve minik köfteler elde edin ve misket seklindeki köfteleri çorbaya aktarin
3) Sebzelerin pismesine yakin baglamak için bütün malzemeleri bir kasede çirpin ve çorbanin suyundan alarak karisimi ilitin
4) Yogurtlu karisimi ilittiktan sonra sebzelere ekleyip karistirarak 2 dakika kadar daha kaynatin ve altini kapatin
5) Corbayi kaselere bölüstürdükten sonra üzerine kizdirilmis naneli yag gezdirip servis edin
Afiyet olsun :)
1 Şubat 2017 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder