- 1 ç.b. haslanmis nohut
- 1 s.b. firik
- ½ s.b. bulgur
- 1 adet sogan
- 1 adet chili biberi
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. tereyagi
- 1 y.k. biber salçasi
- Tuz, karabiber, pul biber
- 3 s.b. sicak su
Hazirlanisi:
1) Pilav için sogani yemeklik dograyip yagda kavurun
2) Üzerine ince kiyilmis chili biberi, salçayi, firigi ve bulguru ekleyip 1 dakika daha kavurun
3) Suyunu, haslanmis nohutlari ve baharatlari ilave edip pilavi kisik ateste pismeye birakin
4) Pilav suyunu çektikten sonra altini kapatip en az 30 dakika demlenmeye birakin
5) Sicak veya ilik servis edin
Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder