Malzemeler:
- 2 adet patlican
- 2 adet kabak
- 2 adet patates
- 2 adet kirmizi sogan
*Köfte için:
- 500 gr kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 adet yumurta
- 2 dilim ekmek içi
- 1 tutam kiyilmis nane
- 1 tutam kiyilmis maydanoz
- Tuz, karabiber, pul biber
*Sosu için:
- 4 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 adet rendelenmis domates
- 1 y.k. toz seker
- Tuz, pul biber
- Sicak su
Hazirlanisi:
1) Köfte için kiymayi, rendelenmis sogani, yumurtayi, ekmek içini ve baharatlari bir kaba alip yogurun. Sekillendirin ve bir kenara
2) Sebzeleri yikayip halka halka dilimleyin
3) Sirasiyla köfte ve sebzelerden olusacak sekilde malzemeleri firin kabina dizin
4) Ayri bir kasede sos malzemelerini karistirin ve yemegin üzerine gezdirin
5) Yemegin üzerini aluminyum folyoyla örtüp önceden isitilmis 200 derecelik firinda 25-30 dakika pisirin
6) Daha sonra üzerini açip yemegi tekrar firina verin, kizarinca sicak servis edin
Afiyet olsun :)
26 Eylül 2017 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder