10 Eylül 2017 Pazar

BAHARATLI TAVUK SIS + FIRIK PILAVI

Malzemeler:
- 500 gr tavuk gögsü
- ½ ç.b. ayçiçek yagi
- Tavuk baharati, köri, kirmizi toz biber, karabiber, pul biber, gerekirse tuz
- 2 adet kirmizi sogan
- 10 adet çöp sis
- Kizartmak için ayçiçek yagi

*Pilav için:
- 1 adet sogan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yesil biber
- 1 ç.b. haslanmis yesil mercimek
- 1 kupa firik
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 y.k. tuzlu sebze çesnisi
- 1 y.k. margarin
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 kupa sicak su

Hazirlanisi:
1) Firik pilavi için yemeklik dogranmis sogani biberlerle birlikte yagda kavurun
2) Üzerine firigi, haslanmis mercimegi, salçayi ve baharatlari ilave edin
3) Pilavin suyunu verip kisik ateste pismeye birakin
4) Pisen pilavin altini kapatin, kapagini örtün ve en az yarim saat demlenmeye birakin
5) Küp seklinde dogranmis tavuk gögsünü yag ve baharatlarla marine edip en az 1 saat buzdolabinda dinlendirin
6) Tavuklari ve sogan dilimlerini sislere dizip yagda kizartin
7) Kizarmis tavuk sislerini firik pilavi ile sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder