26 Eylül 2017 Salı

FIRIN SÜTLAC (12 adet)

Malzemeler:
- 1800 ml süt
- 150 gr pirinç
- 400 ml krema
- 360 gr toz seker
- 1 paket vanilya
- 90 gr un
- 190 ml süt
- 2 y.k. süt tozu

Hazirlanisi:
1) Pirinçleri yikayip tencereye alin ve üzerini geçecek kadar su ekleyip pismeye birakin
2) Pirinçler suyunu çektiginde sütü, kremayi ve süt tozunu ilave edip kaynatin
3) Kaynamaya basladiginda sekeri ekleyip erimesini saglayin
4) bir kasede unu 190 ml sütle açin ve karistirarak tencereye aktarin
5) Sütlaç kivam aldiginda atesten alin ve vanilyayi ekleyip karistirin ve kaselere bölüstürün
6) Kaseleri tepsiye dizin ve altina soguk su ekleyip önceden isitilmis 240 derecelik firinda üzerleri kizarana kadar pisirin ( = ortalama 15 dakika)
7) Sütlaçlar tamamen soguduktan sonra servis edebilirsiniz

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder