22 Eylül 2017 Cuma

BOLONEZ SOSLU FIRIN MAKARNA

Malzemeler:
- 1 paket (al dente) haslanmis makarna

*Bolonez sos için:
- 1 adet sogan
- 2 adet sivri biber
- 1 adet havuç
- 2 dis sarimsak
- 200 gr dana kiyma
- 200 ml domates püresi
- 1 ç.b. sicak su
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber, kekik

*Besamel sosu için:
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1,5 y.k. un
- 1,5 s.b. süt
- Tuz, karabiber

*Üzeri için: dilimlenmis cheddar peyniri

Hazirlanisi:
1) Bolonez sos için küp seklinde dogranmis sebzeleri sirasiyla yagda kavurun. Üzerine incecik kiyilmis sarimsaklari ve kiymayi ilave edip kavurmaya devam edin
2) Domates püresini ve sicak suyu ekleyip sosu baharatlarla tatlandirdiktan sonra kisik ateste kalinlasana kadar pismeye birakin
3) Besamel sos için unu yagda kokusu çikana kadar kavurun. Üzerine sütü ve baharatlari ekleyip çirpin. Kaynayip üzeri göz göz olunca atesten alin
4) Hazir olan besamel sosun içine al dente haslanmis makarnalari atip karistirin ve firina kabina aktarip güzelce yayin
5) Üzerine bolonez sosu döküp bir kasip yardimiyla dagitin
6) Son olarak üzerine dilimlenmis cheddar peynirini dizin ve makarnayi önceden isitilmis 180 derecelik firina verip 15-20 dakika kadar pisirin
7) Pisen makarnayi biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder