16 Eylül 2017 Cumartesi

RÖSTI (Isviçre mutfagina ait çitir patates)

Malzemeler:
- 4 adet patates
- 1 adet sogan
- 2 y.k. un
- 1 adet yumurta
- 2 y.k. krema
- Tuz, karabiber, muskat cevizi

*Kizartmak için: ayçiçek yagi

Hazirlanisi:
1) Yumurtayi ve kremayi bir kabin içine alip çirpin
2) Üzerine unu, baharatlari, incecik kiyilmis sogani ve rendelenmis patatesleri ilave edip karistirin
3) Hazir olan harci 1 parmak kalinliginda olacak sekilde derin dondurucunuzun içine sigacak bir tepsiye yayip 1 saat bekletin
4) Yuvarlak kurabiye kesme kalibiyla rösti'leri kesip tekrar 1 saat derin dondurucuda dondurduktan sonra kizgin yagda kizartip sicak veya ilik servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder