3 Eylül 2017 Pazar

KAVURMALI PILAV

Malzemeler:
*Kavurma için:
- 1,5 kg dana eti
- 4 y.k. ayçiçek yagi
- 3 dis sarimsak
- Tuz, karabiber, kekik
- Sicak su (gerekirse)

*Pilav için:
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 y.k. tereyagi
- 2 kupa pirinç
- 4 kupa sicak su (veya tavuk suyu)
- Tuz
- 1 adet kesme seker
- 2-3 damla limon suyu

Hazirlanisi:
1) Eti kusbasi dograyip bir tencereye alin. Üzerine yagi, sarimsaklari ve karabiberi ekleyip kendi suyunda suyunu tamamen çekene kadar pismeye birakin
2) Et suyunu çektikten sonra hala biraz cig ise biraz daha su ekleyip pisirmeye devam edebilirsiniz. Altini kapatmadan önce tuzunu ve kekigi ilave etmeyi unutmayin
3) Kalin tabanli bir tavaya yaglari koyup eritin. Üzerine yikanmis olan pirinçleri ekleyip iyice kavurun
4) Sicak suyu (veya varsa tavuk suyunu), tuzu, kesme sekeri ve limon suyunu ilave edin
5) Pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin. Daha sonra üzerini kapatip yarim saat kadar demlenmeye birakin
6) Hazir olan pilavi sicak kavurma ve biber tursusu ile servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder