6 Eylül 2017 Çarşamba

BIFTEK – KARABIBER SOSU – BUHARDA PATATES – SOTE HAVUC

Malzemeler:
*Biftek için:
- 8 parça dana antrikot
- Tuz, karabiber

*Karabiber sosu için:
- 200 ml krema
- 1 t.k. karabiber (taze varsa daha lezzetli olur)
- Tuz

*Patates için:
- 1 kg patates
- 1 y.k. tereyagi
- 1 ç.b. su
- Tuz

*Havuç için:
- 3 adet havuç
- 1 y.k. zeytinyagi
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1) Dana antrikotlari baharatlayip kizgin tavada (mümkünse yagsiz) pisirin
2) Karabiber sosu için kremayi tuz ve karabiberle birlikte kalinlasana kadar kaynatin
3) Patatesler için yagi büyük bir tencerede eritin, üzerine soyulmus ve dilimlenmis patatesleri ekleyip karistirin
4) Tuzunu ve suyu ilave edip tencerenin kapagini kapatin, altini kisin ve pismeye birakin
5) Havuçlari dilediginiz büyüklükte dilimleyip al dente olacak sekilde haslayin
6) Haslanan havuçlari zeytinyaginda tuz ve karabiberle soteleyin
7) Hazir olan yemekleri tabakta birlestirip sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder