16 Eylül 2017 Cumartesi

H.G.’S KITCHEN USULÜ KÖFTE EKMEK

Malzemeler:
- 10 adet mini ekmek
- Domates, marul, cheddar peyniri, mayonez, ketçap, hardal,…

*Köfte için:
- 500 gr orta yagli (dana) kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 adet yumurta
- 1 ç.b. galeta unu veya ekmek içi
- 1 dis rendelenmis sarimsak
- 1 tutam kiyilmis taze maydanoz
- Tuz, karabiber, kuru nane, kimyon

*Salatalik tursusu için:
- 2 adet uzun salatalik
- 150 gr toz seker
- 150 ml beyaz sirke
- 1 ç.k. karabiber
- 1 ç.k. pul biber (aci)
- 1 ç.k. tuz

Hazirlanisi:
1) Salataliklar hariç bütün malzemeleri bir tencereye alip kaynatin
2) Salataliklari 1-1,5 cm kalinliginda kesip kaynayan sirkeli karisima ekleyip karistirarak salataliklarin renkleri degisene kadar pisirin
3) Altini kapatip salataliklari suyuyla birlikte derin bir kabin içine alin. Üzerini iki kat streç filmle örtüp sogumaya birakin
4) Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve 1-2 saat buzdolabinda dinlendirin
5) Köfteleri dilediginiz gibi sekillendirdikten sonra az yagli tavada veya mangalda pisirin
6) Ekmekleri ortadan yarip dilediginiz gibi hazirlayin ve köfteler sicakken servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder