5 Eylül 2017 Salı

KURU INCIR RECELI

Malzemeler:
- 1 kg kuru incir
- 1,5 L su
- 600 gr toz seker
- 1 y.k. limon suyu
- 1 t.k. tereyagi

Hazirlanisi:
1) Kuru incirleri birkaç defa iyice temizlenene kadar soguk suyla yikayin ve 4’e kesin
2) Büyük bir tencereye sekeri ve suyu alip kaynamaya birakin
3) Kaynayan serbete incirleri ekleyin
4) Altini kisip incirler serbeti çekip reçel kivamina gelene kadar pisirin
5) Limon suyunu ve tereyagini ilave edip bir tasim daha kaynatin ve atesten alin
6) Sicak reçeli kavanozlara bölüstürün, agzini kapatin ve kavanozlari ters çevirip vakumlanmasini saglayin
7) Reçelleri karanlik ve serin yerde muhafaza edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder