- 4 adet yufka
*Içi için:
- 2 adet sogan
- 4 adet rendelenmis patates
- 4 y.k. ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber
*Sosu için:
- 1 s.b. ayçiçek yagi
- 2 s.b. süt
- 2 adet yumurta
- Tuz
*Üzeri için: susam
Hazirlanisi:
1) Iç harci için yemeklik dogranmis soganlari yagda soteleyin. Üzerine rendenmis patatesleri ve baharatlari ilave edip yumusayana kadar pisirin
2) Ayri bir kasede sos malzemelerini çirpin
3) Yufkalari parçalayip üçte biri edecek sekilde olan parçalari yaglanmis firin tepsisine dizin ve üzerine bir miktar sos gezdirin
4) Patatesli harcin yarisini üzerine yayin ve tekrar ayni miktarda yufka dizin
5) Yufkalari tekrar sosladiktan sonra kalan harcin tamamini tepsiye yayin ve son kat yufka parçalariyla üzerini tamamen örtün
6) Kalan sosu böregin üzerine bir firça yardimiyla (bol miktarda olacak sekilde) yaglayin ve susam serpip böregi önceden isitilmis 200 derecelik firina verip üzeri kizarana kadar pisirin
0 yorum:
Yorum Gönder