- 1 kg iyice olgunlasmis incir
- 3 s.b. toz seker
- 1 s.b. su
- 1 y.k. limon suyu
- Istege gore karanfil
Hazirlanisi:
1) Temizlenmis incirleri dörte bölün ve büyük bir tencereye dizin
2) Üzerine sekeri ve suyu ilave edip kisik atese alin
3) Seker eridiginde orta ateste suyu kalinlasip iyice kivam alana kadar tencerenin kapagi yarim kapali sekilde ( = ortalama 45-50 dakika) pismeye birakin
4) Reçelin pismesine 5 dakika kala limon suyunu ilave edin
5) Atesten alip kavanozlara bölüstürün ve agzini kapatip ters çevirin ( = bu islem vakumlanmasini saglar)
6) Reçeli kullanacaginiz zamana kadar mutlaka serin ve de karanlik ortamda muhafaza edin
NOT: Bu tarifte limon suyu yerine bir miktar limon tuzu da kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder