20 Temmuz 2018 Cuma

ET SUYUYLA PISMIS SEHRIYELI SEBZE CORBASI

Malzemeler:
- 2 y.k. tereyagi
- 1,5 y.k. un
- 300 gr sebze karisimi (pirasa, havuç, sogan, kereviz sapi, taze börülce, patates, bezelye,…)
- 1 y.k. domates salçasi
- 1,5 L et suyu
- 1 ç.b. harf sehriye
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1) Sebzeleri tereyaginda birkaç saniye soteleyin
2) Üzerine unu ve salçayi ekleyip sotelemeye devam edin
3) Et suyunu, baharatlari ve sehriyeyi çorbaya ekleyip kisik ateste pismeye birakin
4) Sebzeler pistiginde çorbanin altini kapatin ve biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder