Malzemeler:
- 2 y.k. tereyagi
- 1,5 y.k. un
- 300 gr sebze karisimi (pirasa, havuç, sogan, kereviz sapi, taze börülce, patates, bezelye,…)
- 1 y.k. domates salçasi
- 1,5 L et suyu
- 1 ç.b. harf sehriye
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1) Sebzeleri tereyaginda birkaç saniye soteleyin
2) Üzerine unu ve salçayi ekleyip sotelemeye devam edin
3) Et suyunu, baharatlari ve sehriyeyi çorbaya ekleyip kisik ateste pismeye birakin
4) Sebzeler pistiginde çorbanin altini kapatin ve biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun :)
20 Temmuz 2018 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder