Malzemeler:
- 3 adet yufka
- 1 ç.b. süt
- 1 ç.b. soda
- 1/2 ç.b. ayçiçek yagi
- 1 adet yumurta
- Tuz
*Arasi için:
- 2 adet büyük boy patates
- 1 adet sogan
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber, pul biber
*Pisirmek için: ayçiçek yagi
Hazirlanisi:
1) Iç harci için patatesleri soyup haslayin
2) Ayri bir tavada ince kiyilmis sogani yag ve baharatlarla soteleyin, üzerine haslanmis ve ezilmis patatesleri ilave edip bir miktar daha soteledikten sonra sogumasi için kenara alin
3) Yaglanmis tavaya bir adet yufkayi parçalara bölerek yerlestirin
4) Ayri bir kabin içinde sütü, sodayi, yumurtayi, ayçiçek yagini ve tuzu çirparak karistirin ve bu karisimdan biraz yufkaya sürün
5) Üzerine parçaladiginiz ikinci yufkayi yerlestirip soslayin ve hazirlamis oldugunuz iç harcini koyun
6) Son yufkayla harcin üzerini örtüp kenarlarindan sarkan yufka parçalarini ortaya dogru kapatin ve börege tekrar bir miktar sos gezdirin
7) Böregi önce yüksek ateste, daha sonra kisik ateste sirasiyla her iki tarafi nar gibi kizarana kadar pisirin ve ilik servis edin
Afiyet olsun :)
27 Temmuz 2018 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder