Malzemeler:
- 1 adet sogan
- 2 dal pirasa
- 1 demet frenk maydanozu
- 2 dal kereviz sapi
- 2 adet patates
- 2 y.k. tereyagi
- 1,5-2 L tavuk suyu (kalinligina göre degisebilir)
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1) Tencerenin içine tereyagini alip üzerine dogranmis sogani, pirasayi, kereviz sapini ve patatesleri ekleyip kavurmaya baslayin
2) Biraz kavrulduktan sonra kiyilmis frenk maydanozunu ekleyip tavuk suyu ilave etmeye baslayin
3) Ilk asamada 1 veya 1,5 litre tavuk suyu ekleyip kaynamaya birakin
4) Tuz ve karabiber kattiktan sonra pismeye birakin
5) Sebzeler pistikten sonra blenderdan geçirin ve kalinligini kontrol edin. Gerekirse biraz daha tavuk suyu ilave edip bir tasim daha kaynatin
6) Hazir olan çorbayi 10-15 dakika dinlendirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun :)
20 Temmuz 2018 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder