20 Temmuz 2018 Cuma

FRENK MAYDANOZU CORBASI

Malzemeler:
- 1 adet sogan
- 2 dal pirasa
- 1 demet frenk maydanozu
- 2 dal kereviz sapi
- 2 adet patates
- 2 y.k. tereyagi
- 1,5-2 L tavuk suyu (kalinligina göre degisebilir)
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1) Tencerenin içine tereyagini alip üzerine dogranmis sogani, pirasayi, kereviz sapini ve patatesleri ekleyip kavurmaya baslayin
2) Biraz kavrulduktan sonra kiyilmis frenk maydanozunu ekleyip tavuk suyu ilave etmeye baslayin
3) Ilk asamada 1 veya 1,5 litre tavuk suyu ekleyip kaynamaya birakin
4) Tuz ve karabiber kattiktan sonra pismeye birakin
5) Sebzeler pistikten sonra blenderdan geçirin ve kalinligini kontrol edin. Gerekirse biraz daha tavuk suyu ilave edip bir tasim daha kaynatin
6) Hazir olan çorbayi 10-15 dakika dinlendirdikten sonra sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder