14 Temmuz 2018 Cumartesi

TAVUK SOTE + PILAV

Malzemeler:
*Tavuk sote için:
- 1 kg kusbasi tavuk gögsü
- 3 adet sivri biber
- 3 adet çarliston biber
- 4-5 adet domates
- ½ ç.b. ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber

*Pilav için:
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 y.k. tereyagi
- 1 kupa pirinç
- 2 kupa sicak su (veya tavuk suyu)
- 1 adet kesme seker
- 2 damla limon
- Tuz

Hazirlanisi:
1) Tavuk sote için kusbasi dogranmis tavuk gögsünü yagda soteleyin
2) Üzerine ince dogranmis biberleri ekleyin, domatesleri rendeleyip ilave edin ve sotelemeye devam edin
3) Tavuk soteyi baharatlarla tatlandirin. Yemegi kisik ateste kalinlasip tavuklar tamamen pisene kadar kaynatin
4) Pilav için bir tavanin içine yaglari alip eritin. Üzerine yikanip iyice süzülmüs pirinçleri ekleyin ve 3-4 dakika kadar kavurun
5) Sicak suyu (veya varsa tavuk suyunu), tuzu, kesme sekeri ve limon suyunu ilave edin
6) Pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin. Daha sonra üzerini kapatip demlenmeye birakin
7) Hazir olan tavuk soteyi iyice demlenmis pilav ile birlikte servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder