8 Temmuz 2018 Pazar

KARABIBER SOSLU TAVUK GÖGSÜ + BUHARDA PATATES

Malzemeler:
*Soslu tavuk için:
- 6 adet tavuk fileto (gögüsten)
- ½ ç.b. ayçiçek yagi
- Tavuk baharati, tuz, karabiber
- 200 ml krema
- 1 t.k. tane karabiber

*Patates için:
- 1 kg patates
- 1 y.k. margarin
- 1 ç.b. su
- Tuz

Hazirlanisi:
1) Tavuklari yag ve baharatlarla birlikte bir kabin içine alip karistirin. Üzerini streç filmle örtüp yemek saatine kadar buzdolabinda dinlendirin
2) Buzdolabinda dinlenen tavuklari sosuyla birlikte sicak tavaya alip pisirin ve bir kenara alin
3) Sos için bütün malzemeleri tavuklari pisirmis oldugunuz tavaya alin ve sos kalinlasana kadar kaynatin
4) Hazir olan sosa pisirmis oldugunuz tavuk filetolarini ekleyip bir tasim kaynatin
5) Buharda patates için kapakli bir tencerede margarini eritin ve içine istediginiz büyüklükte dogranmis patatesleri ekleyin. Üzerine tuzu serpip karistirin
6) Suyunu ilave edip kapagini örtün. Harli ateste kaynadiktan sonra altini kisin ve kisik ateste pismeye birakin
7) Pisen patatesleri karabiber soslu tavuk gögsü ile sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder