5 Temmuz 2018 Perşembe

KEMALPASA TATLISI TARIFI

Malzemeler:
- 1 adet yumurta
- 1 ç.b. yogurt
- 1 ç.b. ayçiçek yagi
- 1,5 s.b. un
- 1,5 s.b. irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya

*Serbet için:
- 3 s.b. su
- 3 s.b. toz seker
- 1 t.k. limon suyu

Hazirlanisi:
1) Bir kabin içinde yagi, yumurtayi ve yogurdu karistirin
2) Kalan malzemeleri ilave edip orta yumusaklikta, ele yapismayan bir hamur elde edin
3) Hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparip yuvarlayin. Yaglanmis veya yagli kagitla kaplanmis firin tepsisine dizin
4) Tatliyi önceden isitilmis 180 derecelik firinda üzeri kizarana kadar pisirin ve sogumasi için oda isisinda dinlendirin
5) Serbet için bütün malzemeleri bir tencereye alip kaynatin ve sogumus olan tatliyi kaynayan serbete atin
6) Serbet içinde sismesi ve yumusamasi için tatlilari ters yüz ederek 10 dakika kadar pisirin ve serbetiyle birlikte, dikkatli bir sekilde bir servis tabagina aktarin
7) Tamamen sogumus olan tatliyi dilediginiz gibi servis edebilirsiniz

NOT: Hamur ele yapisirsa, esit miktarda un ve irmik ekleyip kivamini ayarlayabilirsiniz.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder