17 Temmuz 2018 Salı

KÖRI SOSLU MANTARLI TAVUK

Malzemeler:
- 1 kg kusbasi tavuk gögsü
- 1 kase konserve mantar
- ½ ç.b. ayçiçek yagi
- ½ adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 y.k. un
- 3 t.k. köri
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1 y.k. toz seker
- 100 ml krema
- 400 ml su
- Tuz, karabiber
- 1 tutam maydanoz

Hazirlanisi:
1) Kusbasi tavuk gögsünü ayçiçek yagi ile birlikte derin bir tavaya alip soteleyin
2) Üzerine incecik dogranmis sogani ve sarimsagi ekleyip sotelemeye devam edin
3) Unu ve baharatlari ilave edin
4) Bütün malzemeleri iyice kavurduktan sonra kremayi, suyu ve dilediginiz sekilde dogranmis konserve mantarlari katip yemegi kisik ateste kalinlasana kadar pismeye birakin
5) Sos kalinlasip tavuklar pistiginde yemegin altini kapatin, içine kiyilmis maydanozu ekleyip karistirin ve sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder