11 Temmuz 2018 Çarşamba

ANNEMIZIN ENFES KÖFTESI + TEREYAGLI PIRINC PILAVI

Malzemeler:
*Köfte için:
- 500 gr orta yagli dana kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 adet yumurta
- 1 ç.b. ekmek içi
- 1 y.k. kuru nane
- Bir tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber

*Pilav için:
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 y.k. tereyagi
- 1 kupa pirinç
- 2 kupa sicak su (veya tavuk suyu)
- 1 adet kesme seker
- 2 damla limon
- Tuz

Hazirlanisi:
1) Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve 20 dakika kadar buzdolabinda dinlendirin
2) Köfteleri dilediginiz gibi sekillendirdikten sonra az yagli tavada veya mangalda pisirin
3) Pilav için bir tavanin içine yaglari alip eritin. Üzerine yikanip iyice süzülmüs pirinçleri ekleyin ve 3-4 dakika kadar kavurun
4) Sicak suyu (veya varsa tavuk suyunu), tuzu, kesme sekeri ve limon suyunu ilave edin
5) Pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin. Daha sonra üzerini kapatip demlenmeye birakin
6) Hazir olan pirinç pilavini köfte ile birlikte sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder