3 Temmuz 2018 Salı

PISMIS KIRMIZI LAHANA SALATASI (Belçika’da ‘rode kool’ olarak bilinir ve tavuk ve et yemekleriyle birlikte tüketilir)

Malzemeler:
- 500 gr kirmizi lahana
- 1 adet sogan
- 2 adet kirmizi elma
- 3 y.k. beyaz sirke
- 125 ml su veya elma suyu
- 25 gr tereyagi
- 1 y.k. esmer seker
- 2 adet karanfil
- 1 adet defne yapragi
- ½ t.k. tarçin
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi

Hazirlanisi:
1) Incecik kiyilmis sogani tereyagi, seker ve baharatlarla birlikte soteleyin
2) Üzerine ince kiyilmis kirmizi lahanayi, suyu veya elma suyunu ve sirkeyi ekleyip karistirin ve 15 dakika kadar pisirin
3) Incecik küp seklinde dogranmis elmalari tencereye ilave edin, karistirin ve kisik ateste 45 dakika kadar pismeye birakin
4) Pisen kirmizi lahana salatasini tuz, karabiber ve muskat ceviziyle tatlandirin
5) Salata tamamen soguduktan sonra servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder