Malzemeler:
*Hamur için:
- 1 kg un
- 1 t.k. kuru maya
- 1 t.k. toz seker
- 1 t.k. tuz
- Alabildigi kadar ilik su
*Ispanakli iç için:
- 500 gr ispanak
- 1 adet sogan
- 1 y.k. ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber
*Patatesli iç için:
- 3 adet haslanmis patates
- 1 y.k. ayçiçek yagi
- 1 tutam kiyilmis maydanoz
- Tuz, karabiber, pul biber
*Üzeri için: eritilmis tereyagi
Hazirlanisi:
1) Patatesli iç harci için haslanmis patateslerin kabuklarini soyup kalan malzemelerle birlikte bir kaba alip ezecek yardimiyla ezerek karistirin ve kenara alin
2) Ispanakli iç harci için ispanaklari iri dograyip büyük bir süzgeçe alin ve üzerine 1 t.k. tuz serpip ovalayin. Fazla suyunu atip bir kaba alin, üzerine yemeklik dogranmis soganlari ve karabiberi ekleyip karistirin ve kenara alin
3) Hamur için malzemeleri bir kaba alip yogurun
4) Kulak memesi kivaminda bir hamur elde ettikten sonra 20 dakika mayalanmaya birakin
5) Mayalanan hamurdan yumurta büyüklügünde bezeler koparip bir merdane yardimiyla unlu tezgahta tatli tabagi büyüklügünde hamurlar açin
6) Hamurlarin yarisi kaplanacak sekilde harçtan koyup güzelce yayin ve yarim ay olacak sekilde kapatin
7) Gözlemelerin her iki tarafini yagsiz teflon tavada pisirin, her iki kismina eritilmis tereyagi sürün ve ister sicak, ister soguk servis edin
Afiyet olsun :)
4 Temmuz 2018 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder