Malzemeler:
*Et için:
- 500 gr dana eti
- 2 adet havuç
- 2 adet kirmizi paprika
- 2 adet kabak
- 2 dis sarimsak
- 500 gr soya filizi
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 3 y.k. chili sosu
- 1 t.k. kekik
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1 t.k. köri
- Tuz, karabiber
*Pilav için:
- 1 kupa pirinç
- 2 kupa sicak su
- 1 adet havuç
- 1 adet kereviz sapi
- 1 y.k. tereyagi
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- Tuz
Hazirlanisi:
1) Sebzeleri jülyen usulü kesip ayri ayri soteleyin
2) Temizlenmis soya filizini de birkaç dakika kadar soteleyin ama çok yumusatmayin!
3) Etleri jülyen usulü dograyip wok tavasinda sarimsak ve baharatlarla birlikte tamamen pisene kadar soteleyin
4) Pismis sebzeleri etlere ekleyip chili sosunu ilave edin, hepsini harmanlayin ve bu sekilde bir 5 dakika kadar daha pisirin
5) Pilav için minik küpler halinde dogranmis sebzeleri yagda kavurun. Üzerine iyice yikanmis pirinci ekleyip birkaç dakika daha kavurun
6) Suyunu ve tuzunu ekleyip pilavi kisik ateste pismeye birakin. Pilav pistikten sonra altini kapatip kapagini örtün ve iyice demlendirin
7) Hazir olan yemekleri birlikte sicak servis edin
Afiyet olsun :)
14 Ekim 2018 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder