Malzemeler:
*Tavuk için:
- 600 gr kusbasi tavuk gögsü
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber
*Sos için:
- 1/2 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 4 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. un
- 3 t.k. köri tozu
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1 y.k. toz seker
- 100 ml krema
- 500 ml su
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1) Temizlenmis kusbasi dogranmis tavuk gögsünü yag ile birlikte tavaya alip soteleyin
2) Üzerine bir miktar tuz ve karabiber ekleyip tavuklar pisene kadar sotelemeye devam edin
3) Incecik kiyilmis sogani ve sarimsagi yagda soteleyin. Üzerine unu ve baharatlari ekleyin
4) Hepsini iyice kavurduktan sonra kremayi ve suyu ilave edip sosu kisik ateste kalinlasana kadar pismeye birakin
5) Hazir olan sosa pisen tavuk parçalarini ekleyip bir tasim daha kaynattiktan sonra altini kapatip servis tabagina aktarin ve sicak servis edin
Afiyet olsun :)
24 Ekim 2018 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder