Malzemeler:
- 4 s.b. un
- 2 t.k. kuru maya
- 1 t.k. toz seker
- Alabildigi kadar su
- Tuz
*Içi için:
- 500 gr ispanak
- 200 gr beyaz peynir
*Üzeri için: bir miktar eritilmis tereyagi
Hazirlanisi:
1) Hamur için bütün malzemeleri bir kabin içine alip yogurmaya baslayin
2) Kulak memesi kivamina gelen hamurun üzerini bir bezle örtüp 50 dakika dinlenmeye birakin
3) Yikanmis ispanaklarin suyunu süzüp iri sekilde dograyin ve kaba alin. Üzerine ezilmis peyniri ekleyip karistirin
4) Dinlenmis olan hamuru 10 esit bezeleye bölün ve teker teker ince olacak sekilde açin
5) Açtiginiz yufkanin yarisina iç harcindan koyup diger yarisini üzerine kapatin ve kenarlarini parmaklarinizla iyice bastirin
6) Yufkalarin hepsini ayni sekilde hazirladiktan sonra yagsiz teflon tavada her iki tarafi da pisecek sekilde pisirin
7) Sicak gözlemelerin her iki tarafina eritilmis yag sürün ve sicak servis edin
Afiyet olsun :)
3 Ekim 2018 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder