Malzemeler:
- 4 adet renkli dolmalik biber
- 3 adet yesil kabak
- 2 y.k. zeytinyagi
- 1 adet sogan
- 1,5 s.b. pirinç
- 1 adet domates
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber, kuru nane
- 1 ç.b. sicak su
*Üzeri için: 1 adet dilimlenmis domates
*Sosu için:
- 3 s.b. sicak su
- 1 y.k. zeytinyagi
- 1/2 adet limonun suyu
- Tuz
Hazirlanisi:
1) Biberleri yikayip içlerini oyun ve kenara alin. Kabaklari yikayip ortadan ikiye bölüp içlerini oyun
2) Iç harci için yagi ve yemeklik dogranmis sogani bir tavaya alip soteleyin
3) Üzerine iyice yikanip süzülmüs pirinci, kabugu soyulup küp seklinde dogranmis domatesi, salçayi, ince kiyilmis taze maydanozu ve baharatlari ekleyip birkaç dakika daha soteleyin
4) Harcin üzerine 1 ç.b. sicak su ilave edip pirinçler suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin
5) Hazir olan harci biberlere ve kabaklara doldurun, üzerlerini birer dilim domates ile kapatip tencereye dizin
6) Yemegin sosu için bir kasede malzemeleri karistirin ve dolmalarin üzerine gezdirip kapagi kapali sekilde kisik ateste pismeye birakin
7) Pisen dolmalari biraz dinlendirdikten sonra sicak, ilik veya soguk servis edin
Afiyet olsun :)
17 Ekim 2018 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder