Malzemeler:
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. tereyagi
- 1 kupa Jasmine veya Yasemin pirinci
- 2 kupa sicak su (veya tavuk suyu)
- Tuz
- 1 adet kesme seker
- 2 damla limon
Hazirlanisi:
1) Pilav için bir tavanin içine yaglari alip eritin
2) Üzerine yikanip iyice süzülmüs pirinçleri ekleyin ve 3-4 dakika kadar kavurun
3) Sicak suyu (veya varsa tavuk suyunu), tuzu, kesme sekeri ve limon suyunu ilave edin
4) Pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin
5) Daha sonra üzerini kapatip en az yarim saat demlenmeye birakin
6) Hazir olan pilavi sicak veya ilik servis edin
Afiyet olsun :)
25 Ekim 2018 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder