23 Ekim 2018 Salı

LIMON SOSLU DEREOTLU BEYAZ BALIK + YESIL ZEYTINLI PATATES PÜRESI

Malzemeler:
*Balik için:
- 4 adet levrek fileto
- 2 y.k. zeytinyagi
- Tuz karabiber

*Sos için:
- 1 kutu krema ( = 200 ml)
- 1 y.k. limon kabugunun rendesi ( = limon zesti)
- 2 y.k. tereyagi
- 1 adet limonun suyu
- 1 adet yumurta sarisi
- 2-3 y.k. kiyilmis dereotu
- Tuz, karabiber

*Patates püresi için:
- 1 kg patates
- 1 ç.b. yesil zeytin
- 1 y.k. tereyagi
- 1 ç.b. süt
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1) Zeytinyagini levrek filetolariyla birlikte tavaya alin, baliklari tuz ve karabiberle tatlandirip her iki tarafini ikiser dakika olacak sekilde pisirin ve kenara alin
2) Sos için baligi pisirmis oldugunuz tavaya kremayi ve limon kabugunun rendesini ekleyin ve isinmasini saglayin. Üzerine tereyagini ve limon suyunu ekleyip karistirin
3) Sos kaynamaya basladiginda içine yumurta sarisini ilave edip bir çirpma teliyle hizlica karistirarak sos kalinlasana kadar pisirin
4) Kaynayan ve kalinlasan limonlu sosun içine incecik kiyilmis dereotunu ve pismis balik filetolarini ekleyip bir tasim daha kaynattiktan sonra altini kapatin
5) Patates püresi için patatesleri hafif tuzlu suda haslayin. Haslanan patateslerin suyunu süzüp içine tereyagini, sütü, tuzu ve karabiberi ekleyip bir patates ezecegi yardimiyla püre haline gelene kadar ezin
6) Püreye halka seklinde dogranmis yesil zeytinleri ekleyip karistirin
7) Hazir olan yemekleri birlikte sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder