Malzemeler:
*Tavuk için:
- 1 kg kusbasi tavuk gögsü
- 1 y.k. tereyagi
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 250 gr mantar
- 1 dis sarimsak
- 1 tutam maydanoz
- Tuz, karabiber
*Patates için:
- 1 kg patates
- 1 y.k. tereyagi
- 1 ç.b. su
- 1 tutam maydanoz
- Tuz
Hazirlanisi:
1) Kusbasi dogranmis tavuk gögsünü tuz, karabiber ile birlikte bir miktar yagda kizarana kadar pisirin
2) Üzerine dogranmis mantarlari ilave edin. Ince kiyilmis sarimsagi ve maydanozu katip kisik ateste 5-10 dakika kadar soteleyin
3) Patates için kapakli bir tavada/tencerede tereyagini eritin. Üzerine kabuklarini soyup dilediginiz büyüklükte dogradiginiz patatesleri ekleyin
4) Tuzunu ve kiyilmis maydanozu serpip suyu ilave edin ve tavanin/tencerenin kapagini örtüp patatesleri önce harli ateste, daha sonra kisik ateste kendi buharinda pismeye birakin
5) Hazir olan yemekleri birlikte sicak servis edin
Afiyet olsun :)
11 Ekim 2018 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder