Malzemeler:
*Tavuk için:
- 1 kg kusbasi tavuk gögsü
- 2 adet kirmizi paprika
- 1 kutu krema ( = 200 ml)
- ½ ç.b. ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber, kuru kekik
*Püre için:
- 1 kg patates
- 100 gr brokoli (dondurulmus olabilir)
- 1 t.k. tereyagi
- 100 ml süt ( = ortalama 1 ç.b.)
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi
Hazirlanisi:
1) Kusbasi tavuk gögsünü ayçiçek yagi ve karabiberle birlikte derin bir tavaya alip soteleyin
2) Üzerine iri küpler halinde dogranmis kirmizi biberleri ekleyip sotelemeye devam edin
3) Tavuklar ve biberler pistiginde yemege baharatlari ve kremayi ilave edin. Sosu bir miktar kalinlasana kadar kaynatin
4) Püre için patatesleri ve brokolileri ayri tencerelerde haslayip süzün ve bir kaba alin
5) Patates ezecegi yardimiyla sebzeleri ezerken içine sütü, tereyagini, tuzu, karabiberi ve muskat cevizi rendesini ekleyin
6) Püreyi güzelce karistirdiktan sonra hazir olan kremali soslu biberli tavuk ile birlikte sicak servis edin
Afiyet olsun :)
6 Ekim 2018 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder