Malzemeler:
*Et için:
- 500 gr kusbasi dana eti
- 1 adet sogan
- 2 adet havuç
- 1 adet kirmizi paprika
- 2-3 adet sivri biber
- 2 dis sarimsak
- 1 kase konserve mantar
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- 1/2 ç.b. chili sos
- 1 t.k. kekik
- Tuz, karabiber
*Pilav için:
- 1 kupa pirinç
- 2 kupa sicak su
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. tereyagi
- 1 ç.b. konserve misir
- Tuz
Hazirlanisi:
1) Sebzeleri iri iri kesip sirasiyla soteleyin ve kenara alin
2) Kusbasi seklinde dogranmis dana etini wok tavasinda sarimsak ve karabiberle birlikte soteleyin
3) Sebzeleri etlere ekleyip chili sosunu, tuzu ve kekigi ilave edin, hepsini harmanlayin ve bu sekilde bir 5 dakika kadar daha pisirin
4) Pilav için yaglari ve iyice yikanmis pirincleri pilav tenceresine alip kavurun
5) Kavrulan pirinçlerin üzerine sicak suyunu ilave edip tuzunu katin
6) Misir tanelerini ekleyip pilavi kisik ateste pismeye birakin
7) Pilav suyunu çektikten sonra en az yarim saat demlendirin ve daha sonra yemekleri sicak servis edin
Afiyet olsun :)
5 Ekim 2018 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder