Malzemeler:
- 1 y.k. tereyagi
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 kg patates
- 1 adet sogan
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 t.k. aci biber salçasi
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber
- 2 s.b. tavuk suyu
- Sicak su
Hazirlanisi:
1) Yaglari tencereye alip isinmasini saglayin ve yemeklik dogranmis sogani ekleyip pembelesene kadar soteleyin
2) Üzerine salçalari ilave edin
3) Kabuklari soyulup iri küpler halinde dogranmis patatesleri de ekleyip birkaç dakika daha soteledikten sonra yemegin baharatlarini katin
4) Tavuk suyunu ve gerekli miktardaki sicak suyunu ilave ettikten sonra tencerenin kapagin biraz örtüp yemegi kaynamaya birakin
5) Patates yemegini kisik ateste pisirdikten sonra altini kapatip biraz dinlendirin ve daha sonra sicak veya ilik servis edin
Afiyet olsun :)
17 Ekim 2018 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder