Malzemeler:
*Köfte için:
- 1 kg orta yagli (dana) kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 adet yumurta
- 1 ç.b. galeta unu veya ekmek içi
- 1 dis rendelenmis sarimsak
- 1 tutam kiyilmis maydanoz
- Tuz, karabiber, kuru nane, kimyon
*Patates için:
- 1 kg patates
- 1 s.b. ayçiçek yagi
- Tuz
Hazirlanisi:
1) Köfte için tüm malzemeleri bir kaba alip yogurun ve 1-2 saat buzdolabinda dinlendirin
2) Köfteleri dilediginiz gibi sekillendirdikten sonra az yagli tavada veya mangalda pisirin
3) Patateslerin kabuklarini soyup dilediginiz büyüklükte dograyip hafif tuzlu suda çok yumusamayacak ve kesinlikle parçalanmayacak sekilde haslayin
4) Haslanan patateslerin suyunu süzüp kenara alin
5) Firini 200 dereceye ayarlayip isinmasini saglayin, firin tepsisine ayçiçek yagini alip firina atin ve iyice kizmasini saglayin
6) Kizgin yagin içine patatesleri atip firina verin ve nar gibi kizarana kadar pisirin. Patateslerin bir tarafi kizarinca, diger tarafini çevirmeyi ihmal etmeyin!
7) Hazir olan köfteleri kizarip çitir çitir olmus patateslerle birlikte sicak servis edin
Afiyet olsun :)
23 Şubat 2019 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder