Malzemeler:
- 3 adet yumurta ( 1 adet akini üzeri için ayirin!)
- 1 s.b. toz seker (+ 2 y.k. üzeri için)
- 1 s.b. yogurt
- 200 gr tuzsuz tereyagi
- 1 adet portakal kabugunun rendesi
- 1 t.k. kabartma tozu
- 1 ç.k. karbonat
- 4 s.b. un
Hazirlanisi:
1) Yumurtalari sekerle çirpin. Yogurdu ve tereyagini ekleyip çirpmaya devam edin
2) Kuru malzemeleri bir kaba eleyin. Mikseri en düsük seviyeye alip portakal kabugunun rendesini ve karismis kuru malzemeleri yumurta karisimina katip karistirin
3) Kek hamuruna benzeyen, kalin ve yumusak bir hamur elde ettikten sonra yaga batirilmis bir dondurma kasigiyla kurabiyelerinizi porsiyonlayip yagli kagitla kapli firin tepsisine alin
4) Kurabiyelerin üzerlerine daha önce bir kenara ayirmis oldugunuz yumurta akindan sürüp toz seker gezdirin
5) Kurabiyeleri önceden isitilmis 200 derecelik firina verip önce 5 dakika pisirin, daha sonra firini 180 dereceye düsürüp 15 dakika daha pisirin
6) Pisen kurabiyeleri tamamen soguduktan sonra servis edin
Afiyet olsun :)
19 Şubat 2019 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder