5 Şubat 2019 Salı

KIPCORN (Belçika mutfagina ait, fast food olarak bilinen kizarmis çitir tavuk çesididir)

Malzemeler:
- 400 gr tavuk gögsü
- 1 t.k. tuz
- 1 t.k. sogan tozu
- 1 t.k. sarimsak tozu
- 1 çimdik kisnis (toz halinde)
- 1 ç.k. karabiber

*Bulamak için:
- 3 adet yumurta
- Un
- Misir gevregi

*Kizartmak için: ayçiçek yagi

Hazirlanisi:
1) Temizlenmis tavuk gögsünü iri dilimlere bölüp baharatlarla birlikte rondodan geçirip kiyma haline getirin. Karisimi bir kaba alip üzerini streç filmle örtüp hazirliklar bitene kadar buzdolabinda dinlendirin
2) Misir gevregini buzdolabi posetine alip merdane yardimiyla bir miktar dövün. Fazla un haline getirmeyin!
3) Yumurtalari bir tabaga kirip çatal yardimiyla çirpin. Ayri bir tabaga un koyun ve bütün malzemeleri tezgahiniza alin
4) Dinlenmis tavuk kiymasini 5 esit parçaya ayirin. Her birine ortalama 15-16 cm uzunlugunda ve 2 cm kalinliginda sosis sekli verin. Citir tavuklari önce una, sonra yumurtaya ve en son misir gevregine bulayin
5) Hazir olan çitir tavuklari kizgin yagda kizartip sicak servis edin

NOT: Bu tarif 5 adet içindir, istege göre malzeme miktarini çogaltabilirsiniz!

NOT: Citir tavuklari daha fazla miktarda yapip buzdolabi posetine veya kapakli kaba dizip derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Derin dondurucuda sakladiginiz bu ürünü en geç 6 ay içinde tüketmenizde fayda var.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder