Malzemeler:
- 4 s.b. un
- 1,5 s.b. ilik su
- 1 t.k. kuru maya
- 1 t.k. toz seker
- 1 t.k. tuz
*Arasi için:
- 1 s.b. eritilmis tereyagi
- 2 y.k. ayçiçek yagi
Hazirlanisi:
1) Yogurma kabina unu koyup tuzu ekleyip karistirin. Ortasini açin, mayayi, sekeri ve suyu koyup yavas yavas yogurarak yumusak ama ele yapismayan bir hamur elde edin
2) Hamurun üzerini bir bezle örtüp oda isisinda 30 dakika mayalanmaya birakin
3) Mayalanan hamuru mandalina büyüklügünde bezelere bölün
4) Bezeleri teker teker hafif unlu tezgahta ince bir yufka elde edecek sekilde açin. Üzerine 2’ser y.k. tereyagi-ayçiçek yagi karisimindan sürün. Bu asamada yagi az kullanmayin!
5) Yufkayi rulo olacak sekilde sarin ve gül seklini alacak sekilde dolayin. Üzerlerine tekrar bir miktar yag yaglayip tekrar 30 dakika dinlenmeye birakin
6) Dinlenen yagli hamurlari teker teker bir merdane yardimiyla yaklasik 0,5 cm kalinliginda olacak sekilde açin
7) Katmerleri kisik veya orta ateste her iki tarafi nar gibi kizarana kadar pisirin ve ilik servis edin
Afiyet olsun :)
14 Şubat 2019 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder