Malzemeler:
- 3 kg ayva
- 3 kg toz seker
- 2 L su
- 1 parça kizamik sekeri
- 1/2 adet limonun suyu
Hazirlanisi:
1) Ayvalari temizleyip soyun ve minik küp seklinde dograyip büyük bir tencereye alin
2) Üzerine sekeri, suyu ve kizamik sekerini ekleyip reçeli ocaga alip pisirmeye baslayin
3) Ayvalar yumusadiginda reçele limon suyunu katin ve reçeli bir miktar kalinlasana kadar pisirmeye devam edin
4) Hazir olan ayva reçelini kavanozlara bölüstürün, kapaklarini iyice kapatip vakumlanmasini saglayin
5) Reçeller oda isisinda tamamen soguduktan sonra karanlik ve serin ortamda (tüketeceginiz zamana kadar) muhafaza edin
Afiyet olsun :)
9 Şubat 2019 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder