Malzemeler:
- 20 adet aci kirmizi biber ( = chili biberi veya kirmizi jalapeno)
- 1 y.k. ezilmis sarimsak
- 1 adet sogan
- 1 t.k. tuz
- 1 y.k. ayçiçek yagi
- 2 s.b. su
- 1 s.b. beyaz sirke
Hazirlanisi:
1) Büyük bir tavaya çekirdekleri alinip dogranmis biberleri, ezilmis sarimsaklari, ince kiyilmis sogani, tuzu ve yagi alip yüksek ateste sebzeler karamelize olacak sekilde, 3 dakika kadar soteleyin
2) Üzerine suyu ekleyip 20 dakika kadar pismeye birakin
3) Suyunu neredeyse tamamen çeken biberli karisimi atesten alip oda isisina gelene kadar bir kenarda bekletin
4) Sogumus olan karisimi mutfak robotuna aktarin, sirkesini ilave edin ve homojen bir sos elde edene kadar rondodan geçirin
5) Sosun tuzunu kontrol edip kavanozlara bölüstürün. En az 2 hafta buzdolabinda dinlendirdikten sonra sosu dilediginiz gibi yemeklerin yaninda tüketebilirsiniz
NOT: Açilmamis aci sos kavanozunu buzdolabinda 6 aya kadar muhafaza edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
5 Şubat 2019 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder