26 Şubat 2019 Salı

ZEYTINYAGLI KEREVIZ

Malzemeler:
- 3-4 adet kereviz
- 1 adet sogan
- 2 adet havuç
- 1 y.k. un
- ½ ç.b. zeytinyagi
- 1 adet limonun suyu
- 1 adet kesme seker
- Sicak su
- Tuz

Hazirlanisi:
1) Bir tencerenin içine zeytinyagini ve yemeklik dogranmis sogani alin
2) Üzerine unu ekleyin ve kokusu çikana kadar kavurun
3) Sonra dilediginiz büyüklükte dogranmis havuclari ve kerevizleri katip kavurmaya devam edin
4) Üzerini geçecek kadar sicak su ekledikten sonra limon suyunu, sekeri ve tuzunu ilave edip yemegi pismeye birakin
5) Pisen yemegi dinlendirdikten sonra ilik servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder