Malzemeler:
- 750 gr (dondurulmus) bezelye
- 1 adet sogan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet domates
- 1/2 ç.b. ayçiçek yagi
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 adet kesme seker
- 1 y.k. tuzlu sebze çesnisi
- Karabiber, toz kirmizi biber
- Sicak su
*Köfte için:
- 200 gr (orta yagli) dana kiyma
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1) Yemek için sogani, havucu ve patatesi dograyip yagda soteleyin
2) Salçayi, küp seklinde dogranmis domatesi ve bezelyeleri ekleyip sotelemeye devam edin
3) Sekeri, sicak suyu ve baharatlari ilave edip yemegi kisik ateste pismeye birakin
4) Köfte için kiymayi baharatlarla karistirin minik toplar yapin, yemege ekleyin
5) Bezelye yemegini kisik ateste pisirin
6) Hazir olan yemegi bir miktar dinlendirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun :)
26 Şubat 2019 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder