1 Şubat 2019 Cuma

KARAMELLI TRILECE

Malzemeler:
*Pandispanya için:
- 8 adet yumurta
- 2 s.b. toz seker
- 2 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya sekeri
- 1 çimdik tuz
- 2 s.b. un

*Serbet için:
- 6,5 s.b. süt
- 1 kuru krema
- 1/2 s.b. toz seker

*Karamel için:
- 1 s.b. toz seker
- 50 gr tereyagi
- 1 kutu krema (üzerine desen vermek için 2 y.k. ayir!)

*Üzeri için: 1 paket krem santi

Hazirlanisi:
1) Pandispanya için yumurtalari toz sekerle birlikte bir kaba alip mayonez kivamina gelene kadar mikserle çirpin. Üzerine elenmis kuru malzemeleri ekleyip bir spatula yardimiyla alttan üste dogru karistirip pandispanya hamuru elde edin
2) Hamuru pisirme kagidiyla kapli kaba döküp önceden isitilmis 165-170 derecelik firina verip pisirin
3) Ayri bir kabin içinde serbet için bütün malzemeleri karistirin
4) Pisik sogumus olan pandispanyaya bir kürdan yardimiyla delin. Üzerine sekeri tamamen erimis olan 'serbet karisimini' gezdirin. Pandispanyanin üzerini streç filmle örtüp 1 gece buzdolabinda dinlendirin
5) Karamel sos için toz sekeri orta ateste eritin ve karamel kivamina getirin. Üzerine tereyagini ve kremayi ekleyip tekrar atese alip karistirarak kalinlasana kadar pisirin
6) Bir gece buzdolabinda bekleyen serbetli pandispanyanin üzerine çirpilmis 1 paket krem santi sürün ve sogumus olan karamel sosundan gezdirin
7) Serbeti hazirlarken kenara ayirmis oldugunuz kremadan karamel sosunun üzerine çizgileri çekip kürdanla desen verin ve servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder