Malzemeler:
- 3 adet kabak
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- 1 adet sogan
- 1 adet sivri biber
- 1 dis sarimsak
- 1 adet domates
- 250 gr dana kiyma
- 1 t.k. domates salçasi
- 1 t.k. biber salçasi
- 1 tutam kiyilmis maydanoz
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber, kekik
*Üzeri için: dilimlenmis domates ve biber
*Sosu için:
- 1,5 s.b. sicak su
- 1 t.k. tuzlu sebze çesnisi
Hazirlanisi:
1) Kabak kayiklari için kabaklari yikayip ikiye bölün ve içlerini bir miktar oyduktan sonra 2-3 dakika kadar kaynayan suda haslayin ve süzdükten sonra isiya dayanikli bir firin kabina dizin
2) Iç harci için bir tavanin içinde ince dogranmis sogani kavurun. Üzerine yemeklik dogranmis biberi, ezilmis sarimsagi ve kiymayi ekleyip kavurmaya devam edin
3) Kiyma renk aldiktan sonra kabugu soyulup dogranmis domatesi, salçalari ve baharatlari ilave edin
4) Bütün malzemeler kavrulduktan sonra altini kapatin, ince kiyilmis maydanozu ekleyip karistirin ve kabaklari bu harç ile doldurun. Son olarak kabak kayiklarinin üzerlerine birer dilim domates ve biber koyun
5) Sosu için sicak suyu tuzlu sebze çesnisiyle karistirip yemegin üzerine gezdirin ve yemegi önceden isitilmis 200 derecelik firina verip üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin
6) Hazir olan kiymali kabak kayiklarini firindan aldiktan sonra biraz dinlendirin. Sicak veya ilik servis edin
Afiyet olsun :)
14 Şubat 2019 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder