Malzemeler:
- 1 kg kusbasi tavuk gögsü
- 2 adet kapya biber
- 2 adet yesil biber
- 1 adet havuç
- ½ ç.b. ayçiçek yagi
- 1 dis sarimsak
- 1 y.k. un
- 3 t.k. köri
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1 y.k. toz seker
- 100 ml krema
- 400 ml su
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1) Kusbasi tavuk gögsünü ayçiçek yagi ile birlikte derin bir tavaya alip soteleyin. Üzerine ince sekilde dogranmis sebzeleri ve sarimsagi ekleyip sotelemeye devam edin
2) Unu ve baharatlari ilave edin. Bütün malzemeleri iyice kavurduktan sonra kremayi ve suyu katip yemegi kisik ateste kalinlasana kadar pismeye birakin
3) Sos kalinlasip tavuklar pistiginde yemegin altini kapatin, biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun :)
19 Şubat 2019 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder