5 Şubat 2019 Salı

CITIR PATATES

Malzemeler:
- 1 kg patates
- 1 s.b. ayçiçek yagi
- Tuz

Hazirlanisi:
1) Patateslerin kabuklarini soyup dilediginiz büyüklükte dograyip hafif tuzlu suda çok yumusamayacak ve kesinlikle parçalanmayacak sekilde haslayin
2) Haslanan patateslerin suyunu süzüp kenara alin
3) Firini 200 dereceye ayarlayip isinmasini saglayin, firin tepsisine ayçiçek yagini alip firina atin ve iyice kizmasini saglayin
4) Kizgin yagin içine patatesleri atip firina verin ve nar gibi kizarana kadar pisirin. Patateslerin bir tarafi kizarinca, diger tarafini çevirmeyi ihmal etmeyin!
5) Pisen patatesleri servis tabagina alin, üzerine tuz serpip sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder