Malzemeler:
*Dana nuar için:
- 12 parça dana nuar
- 2 dis sarimsak
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber
- 1 kutu krema ( = 200 ml)
*Patates için:
- 4 adet patates
- 1/2 ç.b. ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber
*Bezelye için:
- 1 kutu bezelye ( = konserve)
- 1 y.k. tereyagi
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1) Dana nuar için ayçiçek yagini ve birkaç parçaya bölünmüs sarimsaklari büyük bir tavaya alip yagi kizdirin. Dana nuarlarin her iki tarafini de gÜzelce mühürleyin ve pisirin
2) Küçük bir sos tavasinda kremayi tuz ve karabiberle tatlandirip bir tasim kaynatin
3) Patateslerin kabuklarini soyup yikayin ve elma dilimi seklinde dograyip bir kaba alin. Üzerine ayçiçek yagini ve baharatlari ekleyip harmanlayin. Hazir olan patatesleri pisirme kagidiyla kapli tepsiye dizin ve önceden isitilmis 200-220 derecelik firina verin
4) Konserve bezelyeyi süzüp bir tavaya alin. Üzerine tereyagini, tuzunu ve karabiberini ekleyip birkaç dakika kavurun
5) Nar gibi kizaran patatesleri firinda alin. Pisen dana nuarlari krema sosuyla, firin patatesle ve kavrulmus bezelye ile birlikte sicak servis edin
Afiyet olsun :)
7 Şubat 2019 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder